Lessen

Wij bieden lessen pottenbakken, korte en lange lessenreeksen, clay-days, open atelier en masterclasses aan, begeleid door Eline Bremeesch of een enthousiast gastdocent.

Tijdens onze initiaties en lessenreeksen krijg je de kans om je eigen potjes te draaien. Of je nu een beginnende draaier bent of al enige ervaring hebt je bent welkom in ons atelier. Individuele begeleiding is bij ons een echte troef. Ontdek alles over onze lesformules.

Lesmomenten

We hebben verschillende les formules. Initaties voor een eerste kennismaking tot lessenreeksen voor wie de smaak helemaal te pakken heeft.

 1. open atelier

  € 0,00

  dinsdag 21 mei

  14u - 17u

  nog 1 vrije plaats
 2. open atelier

  € 0,00

  dinsdag 28 mei

  14u - 17u

  nog 4 vrije plaatsen
 3. open atelier

  € 0,00

  zaterdag 1 juni

  9u - 12u

  nog 5 vrije plaatsen
 4. 3-delige lessenreeks

  € 215,00

  dinsdag 4, 11, 18 juni

  18u - 21u

 5. open atelier

  € 0,00

  dinsdag 4 juni

  14u - 17u

  nog 5 vrije plaatsen
 6. initiatie

  € 62,00

  vrijdag 7 juni

  18u - 20u

 7. open atelier

  € 0,00

  dinsdag 11 juni

  14u - 17u

  nog 5 vrije plaatsen

Eigen bubbel

Wil je graag een teambuilding of gezellig samen met vrienden en/of familie draaien? Dat kan! Tijdens onze initiatie eigen bubbel kan je met 5 of 6 personen samen draaien.

De les is een gezellig samenzijn waar iedereen een eigen potje kan draaien onder begeleiding. Na de initiatie is er de mogelijkheid om elk één afgewerkt potje te houden.

Een voordeel aan deze lesformule is dat je zelf een dag en uur kunt bepalen. Neem contact via het onderstaande formulier.

Vragen staat vrij!
1/3

Onze lesformules

initiatie

€ 62,00

Wil je zelf voelen hoe het is om met klei te werken? Dan is dit iets voor jou! We focussen op de basisvaardigheden van het pottenbakken. Ideaal voor een eerste kennismaking aan de draaischijf. Leer onder begeleiding van een ervaren pottenbakker stap voor stap de kunst van het pottenbakken.

Het is echt een fijne ervaring om vanuit een klompje klei een prachtig handgemaakt potje te creëren. We werken met groepen van maximum 6 personen, individuele begeleiding is bij ons een echte troef. Je mooiste creatie wordt door ons verder afgewerkt en geglazuurd.

Daarna heb je de mogelijkheid om verder te oefenen in onze lessenreeksen.

 • 2 uur draaiplezier
 • kleine groepen van 6 personen
 • 1 eigen potje mee naar huis
 • persoonlijke begeleiding

FAQ

We focussen vooral op de basisvaardigheden. Tijdens een initiatie les maak je onder begeleiding je eerste zelfgemaakte kommetjes of tasjes. Om zelfstanding aan de slag te kunnen raden we een 10-tal lessen aan.

Dat mag! De potten zijn gebakken op een temperatuur van 1250 graden wat ze heel sterk maakt!

Verwittig ons tijdig! Stuur zeker een vervanger indien mogelijk. Wegens praktische redenen kunnen we jammergenoeg het inschrijvingsgeld niet terugbetalen bij afwezigheid.

Het atelier is gelegen op wandelafstand van het station van Veurne. Het is mogelijk om je fiets voor het atelier te plaatsen. Gratis parkeren kan in de straat en in de directe omgeving van het atelier.

Je hebt een schort en een handdoek (badstof) nodig. Trek gemakkelijke kledij en schoenen aan die tegen een spatje klei kunnen. Het is ook sterk aangeraden om korte nagels te hebben. Dierbare ringen en armbanden laat je best thuis.

De glazuurbak is niet inbegrepen in de basis prijs van de lessenreeksen en wordt afgerekend aan €12 per kg. Wij geven graag een richtprijs: de bakkosten liggen tussen de €30 en €60 afhankelijk hoeveel je graag wil laten afbakken. Daarna kan je naar huis met een prachtige collectie handgemaakte keramiek.

Blijf op de hoogte

Je kan ons ook vinden op onze social-mediakanalen! We posten regelmatig foto's van onze collecties en dagelijkse activiteiten, maar bieden je ook informatie over de lessen. Neem zeker een kijkje.

Een stapje voor hebben op de anderen?

Wil je als eerste op de hoogte blijven van onze nieuwe lessen, events, shop-updates of speciale verkoopdagen? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief en ontdek zo onze nieuwtjes!

contact
 1. Atelier eline-ceramics

  Karel Coggelaan 11

  8630 Veurne

 2. 0474 59 11 02
 3. atelier@elineceramics.be
 4. BE0739 514 142
 5. BE96 0018 7645 5805
volg ons
 1. eline-ceramics
 2. eline_ceramics
2024 ©eline-ceramics | privacy policy | algemene voorwaarden
made by Studio Grok